2008. július 18., péntek

Csatorna

Eredetileg úgy volt, hogy nem lehet rácsatlakozni a csatornahálózatra, mert nincs kapacitása a szennyvíztisztítónak, de a szomszédunktól hallottuk, hogy mégis lehet, mert ő kapott erről levelet. Mi meg nem. :o Felhívtuk a csatorna-társaságot, hogy velünk mi a helyzet, és kiderült, hogy rajta kell lenni valamilyen listán (biztos a Medve listáján...) ahhoz, hogy engedélyezzék a rácsatlakozást. Ettől függetlenül készségesek voltak, ma ki is jöttek megnézni a helyszínt, és az is kiderült, hogy rajta vagyunk a Listán.
Már csak be kell fizetni a potom közműfejlesztési hozzájárulást, kitölteni x db papírt, és gépészeti tervet csináltatni. Remélhetőleg tényleg ilyen olajzottan fog menni a dolog, ezt eddig egyik közműnél sem tapasztaltuk... és akkor már csak a gázért kellene megküzdenünk.

2008.07.18. - Gipszkarton folyt., födém hőszigetelése

A gipszkartonozás a hálószoba kivételével elkészült, mivel itt fogják felhordani az osb lapokat, ezért ez a végére marad. Rákerült felülről a két réteg hőszigetelés a gipszkartonra.
A kőművesek körbearakták kisméretű téglával a gipszkarton és a téglafal közötti hézagot, ill. az ablakoknál kitöltötték az áthidalók fölötti részt. (Erre is használnak valamilyen szakkifejezést, ami a szótár szerint nem létezik...) Eddig egyelőre nem tudtak válaszfalazni, mert útban voltak az ácsok meg az anyagaik.
Ezen kívül több apróság is elkészült, pl. kivezették az eresz lefolyóját a háztól kb. 1,5 m-re, hogy ne az alaphoz vezesse a vizet, és befejezték a lábazat szigetelését. Megcsinálták a kémény hátoldali falazását és a tisztítónyílást is.