2008. július 15., kedd

2008.07.15. - Redőnytokok

Reggel hozták a redőnytokokat, amiket pontosan akkorára gyártottak le, mint a nyílások mérete (téglától tégláig), egy centi hézagot sem hagytak. A kőművesek viszont az ablaknyílások miatti cseszegetések hatására úgy megemberelték magukat, hogy a redőnytokok helyét is kivakolták... szóval hosszú nap volt a mai.

A kőművesek vésték a vakolatot, volt nagy dünnyögés, az árnyékolós cég emberei meg mögöttük haladva rakták be a tokokat, így is egész nap tartott a művelet. A sarokablaknál meg kell várni, hogy a faoszlop elkészüljön, ill. még két helyen nem mértek pontosan, és át kell alakítani a tokokat, így jönnek vissza a jövő héten is. Nem akarjuk elkiabálni, de ez a redőnyös cég nagyon korrekt társaságnak tűnik (egyenruha, meg minden...).


Az eskünek megfelelően elkészültek az ablakok, visszavitte őket az asztalos a műhelyébe, hogy berakja az üveget, vasalatokat stb. Most fújhatja a jóember az oszlopot és a takaróléceket.


Nap közben az ácsok összekaptak a kőművesekkel, valószínűleg túl gyakran keresztezték egymás útját és kölcsönösen hátráltatták egymást. No comment. :)